Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

Ekskurzija v Avstrijo, Italijo

Ekskurzija v Avstrijo, Italijo

08.07.2012

Iz Slovenije nas je bilo kar 9, prespalo nas je 5, ostali so se vrnili po prvem dnevu domov.  Prvi postanek je bil v Avstriji v Lienzu, kjer smo si ogledali nogometni stadion Rapid-Lienz. Pot smo nadaljevali do golf igrišča z 18 luknjami Dolomiti v Italiji, kjer je bila tudi predstavitev podjetij Toro, Evergeen golf in Hofinger Solutions. Ogledali smo si delovanje Graden-a za zelenice in čistine. Gre za hkratno vertikutiranje, rezanje-vnašanje peska v samo zelenico. Po odstranitvi polsti, ki je ostala zunaj in lahkem valjanju je peskanje in vertikutiranje zelo malo vidno. Zelenica je malo poškodovana, sledi izginejo v nekaj dneh. Toro je predstavil novo električno walk behind kosilnico Greensmaster Flex za zelenice, peskalec ProPass 200, ki deluje preko brežične komandne postaje, kosilnice za čistine, ter valjar za zelenice. Evergreen golf je predstavil razne priključke za kosilnice za zelenice, ter krtačo za peskanje.

Prespali smo na južnem Tirolskem v mestu Bruneck. Naslednji dan smo obiskali golf igrišče Pustertal v Reischachu. Gre za igrišče z 9 luknjami, ki ga bodo v letu ali dveh širili na 18 lukenj. Zelenice so zgrajene po specifikacijah USGA, na zelenicah imajo Agrostis Stolonifero PENN 4. Ker je zakon o uporabi FFS na golf igriščih v Italijo zelo ohlapen, oz. trenutno nimajo omejitev imajo na voljo preko 130 različnih pripravkov!

Popoldan smo zaključili na golf igrišču Kastelruth, kjer imajo kar najvišjo višinsko razliko med udarjališčem in zelenico v Evropi. Znaša kar 52 metrov! Žal je igrišče zelo zadolženo in bo letošnjo jesen najverjetneje naprodaj, saj niso zmožni odplačevati kredita. Posebnost igrišča je tudi pomanjkanje elektrike v pokrajini in zato imajo poseben agregat s katerim nato črpalke za namakanje pridobijo dovolj elektrike za delovanje. Žal za eno nočno zalivanje porabi za 500,00 eur goriva.

Zvečer je sledila vožnja domov. Ekskurzija je bila zelo poučna in zanimiva in jo bomo prihodnje leto ponovno ponovili na drugi lokaciji. Upam le, da bo naslednje leto od prvotnih prijav ostalo prijavljenih več udeležencev in se nebodo odjavili dan ali dva pred samim odhodom.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.