Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

Golf Industry Show, San Diego

Golf Industry Show, San Diego

02.03.2013

Kot že prejšnja leta se nas je tudi letos zbrala manjša skupina za ogled Golf Industry Showa, ter konference GCSAA s pripadajočimi seminarji v San Diegu. V San Diegu so bili Vanja Drašler, Jernej Lončarič, Pavel Stanič, Gorazd Nastran in Darko Cecelja.

Pred pričetkom konference smo imeli prost dan, zato smo si ogledali dve golf igrišči v bližini. To sta Balboa Park in Torrey Pines.

Balboa Park sestavljata dve igrišči eno z 18 luknjami, drugo jih ima 9, ležita v neposredni bližini mesta in igralcu ponudita tudi odličen razgled na San Diego. Igrišče je bilo odprto leta 1915, pred leti je bilo prenovljeno, prav tako so pred dvema letoma prenovili namakalni sistem kjer so Rain Bird zamenjali za Toro. Investicija preko 1.4 milijona dolarjev. Igrišče z 18 luknjami ima letno preko 60 000 krogov igranja, igrišče z 9 luknjami preko 50 000. Vzdržuje ga 15 stalno zaposlenih greenkeeperjev. Lastnik igrišča je mesto in zaenkrat nimajo problemov z proračunom, prav tako je bila poraba vode do danes omejena le enkrat za en teden. Letno odštejejo za vodo za namakanje igrišča preko milijona dolarjev.

Torrey Pines leži malo višje proti severu ob obali Pacifika in je prav tako v lasti mesta San Diego. Leta 2008 je  južno igrišče gostilo US OPEN, kjer je zmagal Tiger Woods. Dizajniral ga je William Bell leta 1957. Leta 2001 ga je popravil Rees Jones. Sestavljata ga dve igrišči z po 18 luknjami severno in južno. Green fee južnega igrišča je med tednom 183 USD, potrebna predhodna rezervacija od 8 do 90 dni vnaprej. Med vikendom 229 USD. Severno je ceneje in stane od 100 do 125 USD.

Na Golf Industry Showu se je na skoraj 2 ha razstavne površine predstavilo preko 517 razstavljavcev iz celega sveta. V obeh dneh si je sejem ogledali 13 192 ljudi.

GCSAA je dobila tudi novega predsednika za dobo enega leta Sandy G. Queen-a je zamenjal Patrick R. Finlen, ki je hkrati postal tudi direktor golf igrišča The Olympic Club v San Franciscu.

Naslednje leto bo GIS potekal v Orlandu na Floridi 5. in 5. februarja.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.