Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

Turf Education, Slovaška

Turf Education, Slovaška

12.03.2013

Ekskurzijo smo pričeli z ogledom golf igrišča Welten v Bač-u, ki nam ga je razkazal vodja golf igrišča Andrej Škripič. Leži 23 km južno od Bratislave, ima 18 lukenj in je razdeljeno na dve dela saj poteka čez igrišče cesta. Vzdržuje ga 6 redno zaposlenih greenkeeperjev. Namakalni sistem imajo Rain Bird, strojno linijo Toro.

Odprto je bilo leta 2007, v letu ali dveh načrtujejo dograditev novih 9 lukenj.

Pot smo nadaljevali proti mestu Bernolakovo, kjer leži Black River golf resort z 18 luknjami, ki so jih odprli leta 2006. Nasploh prvo golf grišče na Slovaškem so odprli leta 1995. Black River vzdržujejo 4 greenkeeperji. Samo golf igrišče je območju velikega parka, kjer je tudi ogromen grad, ki pa je žal obsojen na propadanje saj nimajo denarja za obnovo.

Leta 2012 je ameriška revija Golf Digest v raziskavi, ki je potekala kar v 203 državah Black River resort izbrala za najboljše golf igrišče na Slovaškem.

Naslednji dan smo se udeležili Turf Education konference v mestu Trnava. Udeležilo se jo je preko 80 udeležencev iz Slovaške, Češke, Ukrajine, Rusije in Slovenije.

Fotogalerijo najdete na strani: www.turfeducation.eu/en/gallery/

Predstavitve predavateljev na strani: www.turfeducation.eu/en/details/presentations/

Geslo za dostop do predstavitev je: te2013trnava

 

Ekskurzije so se udeležili: Dušan Lah, Dino Kalender, Boštjan Luznar, Pavel Stanič, Jure Božič in Darko Cecelja.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.