Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

14. Don Harradine Memorial Trophy

14. Don Harradine Memorial Trophy

01.10.2013

Združenje vzdrževalcev Slovenije je skupaj z golf igriščem Bled 30.septembra in 1.oktobra gostilo že 14. Don Harradine Memorial Trophy. Golf igrišče Bled je bilo prvič odprto že davnega leta 1937, med drugo svetovno vojno je bilo 25 let zaprto in se je uporabljajo kot vojaški poligon. V letih 1971 in 1972 ga je obnovil Donald Harradine in igrišče je pričelo privabljati vse več igralcev golfa. V spomin slavnemu arhitektu Donaldu Harradinu se vsako leto igra in priredi omenjeni turnir.

Vremenska napoved za vadbeni krog v ponedeljek je bila slaba, vendar smo imeli srečo in večina dežja je padla že v nedeljo, tako da smo lahko odigrati vadbeni krog kljub malce razmočenemu igrišču. Ob spoznavni večerji v Grand hotelu Toplice smo pripravljali strategijo za naslednji dan.

Zbudili smo se v suho jutro in že uro po pričetku turnirja nas je pozdravilo sonce, v ozadju pa čudovite gore z že prvimi zaplatami novega snega. Kljub padavinam dan prej je Boštjan Luznar direktor golf igrišča Bled, z vzdrževalci odlično opravil svoje delo, saj je bilo igrišče enkratno pripravljeno. Igralci smo se borili z bunkerji in drevesi, ki kar niso želela pustiti naših napačno odigranih žogic. K sreči je večina igralcev igrala odlično, kar dokazujejo tudi rezultati. Po odigranih 18.luknjah se je sonce skrilo, zato se je tudi shladilo. Ogrel nas je kozarček viskija Ballantines, ki so nam ga ponudile prijazne hostese.

Gala večerja se je odvijala v Grand Hotelu Toplice s prelepim razgledom na jezero, otok in grad Bled. V svečani dvorani hotela Toplice smo podelili nagrade vsem nagrajencem. Ponosen sem, da smo lahko zadržali prehodni pokal v Sloveniji, saj je v skupnem bruto seštevku zmagal Aljoša Golob s 30 bruto točkami. Čestitke še enkrat!

V kategoriji gostov, je bil bruto zmagovalec Dean Cleaver. Ostali nagrajenci:

Skupina A (hdcp - 18,4):

1.neto: Florian Erhardsberger

2.neto: Marko Prekič

3.neto: Leonhard Anetseder

Skupina B (hdcp 18,5 - 36):

1.neto: Alessio Chiusso

2.neto: Rupert Schumcker

3.neto: Hanspeter Ruhdorfer

Skupina C gostje (hdcp - 36):

1.neto: Franz Kaineder

2.neto: Angelika Engert

3.neto: Gotz Mecklenburg

Najdaljši udarec moški: Dino Kalender 255 m

Najdaljši udarec ženske: Elvira Senn 144 m

Najbližje zastavici moški: Tom Hellickson 2,42 m

Najbližje zastavici ženske: Elvira Senn (po žrebu, saj nobena od žensk ni zadela zelenice številka 10)

Čestitke vsem nagrajencem!

V preteklem letu so Združenja vzdrževalcev Avstrije, Nemčije, Švice in Slovenije prvič podelila Special Award za naj greenkeeperja posameznega združenja. Žal letos Združenji Nemčije in Švice nista imeli svojega najboljšega greenkeeprja, obljubili sta, da ga pripeljeta prihodnje leto. Naj greenkeeper Avstrije je postal Philipp Konigsmaier, naj greenkeeper Slovenije pa Andrej Ziško iz golf igrišča Livada - Moravske Toplice. Čestitke obema!

Kot smo navajeni vsako leto, tudi letos Peter Harradine ni razočarala s svojim govorom, ki ga je imel v dveh jezik nemščini in angleščini. Zabaval nas je s svojimi dogodivščinami in šalami. Del govora je namenil vedno hitrejši modernizaciji, predvsem v hotelih, kjer lahko v sobah najdemo vse več stikal, ki nimajo pomena in kjer nam za odpiranje vrat dajo kartice, ki ponavadi ne delujejo. Veseli smo, da smo bivali v Grand hotelu Toplice, ki šteje preko 82 let in s svojo tradicionalnostjo ni razočaral. Petra je zelo razveselil, tudi pravi ključ za odpiranje vrat in ne plastična kartica.

Po končanem uradnem delu in zelo okusni večerji smo se ob zvokih skupine Veseli Begunjčani zabavali in plesali še dolgo v noč.

Zahvaljujem se vsem sponozrjem, med drugim tudi golf igrišču Bled, predvsem Boštjanu Luznarju  za podporo in sodelovanje na turnirju. Zahvala gre tudi vsem udeležencem turnirja, brez katerih tega dogodka ne bi bilo. Vesel sem, da je med nami vsako leto  več mladih in novih obrazov.

Naslednji Don Harradine Memorial Trophy gosti Nemčija na golf igrišču Tegernsee od 22. do 23. septembra kamor nas je prijazno povabil predsednik Nemškega Združenja vzdrževalcev golf igrišč Hubert Kleiner.

 

Darko Cecelja

predsednik ZVGIS

 

foto: Mirko Kunšič

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.