Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

15. Don Harradine Memorial Trophy

15. Don Harradine Memorial Trophy

18.12.2014

Po lanskoletnem slovenskem uspehu na golf igrišču Bled je letos glavno nagrado, prehodni pokal prejela gostiteljica turnirja, Nemčija. O zmagovalcu je na koncu odločal le en udarec. Aljoša Golob je tako pokal predal novemu zmagovalcu že 15. Don Harradine Memorial Trophya, Stewartu Machintoshu, ki prihaja iz Nemčije in je zmagal z 27 bruto točkami.

Turnir se je odvijal od 23. in 24. septembra na golf igrišču Tegernseer v Bad Wiesseeju. Nekaj tednov slabega deževnega vremena se na igrišču ni poznalo in vzdrževalci so se pri pripravi igrišča zelo potrudili, saj je bilo v brezhibnem stanju. Vzdrževalci in gostje iz Avstrije, Švice, Nemčije in Slovenije smo hitrost zelenic prvič preizkusili na vadbenem krogu v torek, v sredo ob 9 uri zjutraj smo se pa obilnem zajtrku odpravili na štart turnirja, ki se ga je udeležilo kar 83 udeležencev! Vreme nam je ponovno bilo naklonjeno saj nas je sonce razvajalo čez cel dan in smo tako nekateri kljub slabši igri zelo uživali v družbi, samem igrišču in čudoviti pokrajini jezera Tegernseer, ter okoliškega gorovja, ki je vidno z igrišča. Vsi tisti, ki se turnirja niso udeležili so na izletu po bližje spoznavali lepote jezera Tegernsser in okolice, obiskali so tovarno sira, kjer so imeli tudi degustacijo najrazličnejših sirov, ter si ogledali znamenito tovarno papirja v kateri izdelujejo tudi slavne ovojnice za oskarje.

Po napetem troboju med Aljošo Golobom, Beni Kreierjem iz Švice in Stewartom Machintoshem iz Nemčije, je zaradi višjega handicapa zmagal Stewart Machintosh s 27 bruto točkami.

Ostali rezultati:

Kategorija neto greenkeeper A (hdcp 0-54): Christian Steinhauser 34 neto točk, Aljoša Golob 32 neto točk in Beni Kreier s 31 neto točk.

Kategorija neto greenkeeper B (hdcp 15,1-54): Florian Eska 44 neto točk, Torsten Schmidt 33 neto točk, Thilo Mohr 32 neto točk

Kategorija neto gostje (hdcp 0-54): Thomas Beckmann 39 neto, Wolfgang von Sigriz 33 neto točk, Franz Kaineder 32 neto točk.

Najbližje zastavici: moški: Sebastian Wolf 58 cm, ženske: Hadumoth Escher 3,19 metra

Večerja in podelitev nagrad se je odvijala nad klubsko hišo v dvorani, ki so jo okrasili na tradicionalni način vzdrževalci golf igrišča. Kot že običaj nas tudi letos Peter Harradine po podelitvi nagrad s svojim govorom ni razočaral in ponovno smo bili priča salvam smeha.

Prihodnje leto bomo turnir igrali v Avstriji na golf igrišču Bad Kleinkichheim, kamor nas je že letos prijazno povabil predsednik avstrijskega Združenja vzdrževalcev golf igrišč Alex Hofinger.

 

Darko Cecelja

Predsednik ZVGIS

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.