Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

Konferenca FEGGA, Lagos, Portugalska

Konferenca FEGGA, Lagos, Portugalska

22.02.2015

Dan pred konferenco je za portugalske vzdrževalce potekal roadshow, ki sta ga podprli podjetji Everris in Syngenta. Zanimiva predavanja na roadshowu so pritegnila kar 45 vzdrževalcev iz različnih krajev Portugalske. Predelali so analize tal in branje vzorcev, Golf Environment Organization (GEO) jim je predstavil OnCourse program, slišali so o prednostih sodelovanja vzdrževalcev golf igrišč z agronomi, ter na koncu na bližnjem golf igrišču Onyria Palmares praktično preverili in stestirali različne načine škropljenja in kalibracije škropilnice.

Konferenco FEGGA, ki je potekala 13. in 14. februarja, je z prvim predavanjem odprlo Portugalsko Združenje vzdrževalcev golf igrišč, kjer imajo trenutno 80 golf igrišč in preko 60 članov v Združenju. Zanimivo predavanje o zgodovini nastanka golf in nadaljnjega razvoja je imel arhitekt Edwin Roald, ki nas je spraševal ali je 18 lukenj za vsakdanjega golfista preveč in koliko lukenj bi bilo za vsakdanjega golfista ravno dovolj? Na temo varčevanja z vodo za namakanje golf igrišč se je zvrstilo več krajših predavanj, kjer smo lahko pogledali tudi zanimivo predstavitev s strani vodje golf igrišča Onyria Palmares Joel Nunes-a, ki nam je prikazal njihove načine zmanjševanja uporabe vode, kot stroškov. Uporabo vode za namakanje 27 lukenj golf igrišča Onyria Palmares so v nekaj letih iz 700000 m3 letno uspeli znižati na manj kot 400000m3, predvsem z sodobnim namakalnim sistemom, pravilno izbiro travne ruše, ter pravilnimi agrotehničnimi ukrepi. FEGGA nam je predstavili dva večja projekta na katerih trenutno dela. Prvi bo poskusno zaživel letos: FEGGA Greenkeeper Exchange Programme, ki ga podpira R&A in gre za izmenjavo vzdrževalcev med različnimi igrišči za obdobje 4 - 16 tednov. Drugi so smernice oz. poročilo Responsible Turf Management, ki bo po dopolnitvah ostalih članic ter njihovo podporo postal  naš uraden dokument, ki ga bomo lahko uporabili za različne namene, predvsem pa kot dokazilo, da golf igrišča skrbijo za naravo, okolje in biotsko raznovrstnost v katerem se nahajajo. Kot že lansko leto smo tudi letos na bližnjem golf igrišču imeli različne delavnice, na katerih so se podrobneje predstavili nekateri partnerji FEGGE: Toro, John Deere, Campey Turf Care. Na eni izmed zelenic nam je iz R&A Steve Isaac pokazal različne instrumente in pripomočke s katerimi si na velikih turnirjih pomagajo določati hitrost, trdnost, vlažnost in gladkost zelenic. Na konferenci se nam je predstavilo tudi lani novo ustanovljeno Združenje vzdrževalcev golf igrišč Estonije, kjer imajo trenutno 7 golf igrišč.

Po konferenci se je odvijala redna letna skupščina, kjer smo sprejeli določene spremembe v statutu FEGGE. Na volitvah smo soglasno podprli podaljšanje mandata za eno leto predsedniku FEGGE Olafur Agustssonu iz Islandije, ter podpredsedniku Kamilu Pečenki iz Češke. Po 4 letih dela v upravi se je mandat končal Giovanni Navi-ju iz Italije, zamenjal ga je Joel Nunes iz Portugalske za obdobje dveh let, prav tako so delegati soglasno podprli mojo kandidaturo v upravo FEGGE za obdobje dveh let. V upravi FEGGE ostaja še Paul Worster iz Anglije.

 

Darko Cecelja

predsednik ZVGIS

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.