Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

OBJAVA DNEVI IZOBRAŽEVANJ 2021:

Spoštovani člani, obveščamo vas, da žal tudi letos ne bomo mogli izpeljati naših tradicionalnih Dnevov izobraževanj. Program, predavatelji, sponzorji in hotel je bil potrjen, z objavo smo čakali, do konca, vendar nam trenutno spet slabše razmere z covidom, žal ne dopuščajo kakovostne izvedbe konference, tako kot smo si jo zamislili. Hvala za vaše razumevanje in podporo tekom leta.

Dear members, we would like to inform you that unfortunately we will not be able to hold our traditional Education Days this year either. The program, lecturers, sponsors and the hotel were confirmed, we waited until the end with the announcement, but currently the situation with covid is worse again and unfortunately it doesnt allow us to proceed with final preparations on the conference, as we planned. Thank you for your understanding and support throughout the year.
We promise that next year we will prepare a great program with even better speakers and we all will be able to enjoy in their presentations on Days of Education 2022!

 

 

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

21. Dnevi Izobraževanja

21. Dnevi Izobraževanja

20.12.2019

21. Dnevi Izobraževanja so se pričeli na Martinovo 11.11.2019 na golf igrišču Adriatic v Savudriji. Udeležilo se ga je 20 tekmovalcev med njimi tudi govorci in sponzorji dogodka. Kljub ''rahlo'' deževnim razmeram je bilo igrišče vrhunsko pripravljeno, saj jim vreme omogočilo pripravo igrišča. Igrišče nas je toplo sprejelo in v prijateljskem duhu smo odigrali Texas Scramble v parih. Najboljši rezultat sta dosegla igralca Manuel Grünanger in Helmut Buxbaum.

Konec turnirja in razglasitev rezultatov smo proslavili z večerjo, kjer so se nam pridužili še ostali predavatelji.
Posebna zavhala gre Adriatic golf Igrišču, Ivan Šorgo, Dean Dužaić in ekipa!

Pričetek predavanj 12.11.2019 v Hotelu Bernardin, Portorož je oznalil novi predsednik združenja Boštjan Zupan.
Sledil mu je prvi predavatelj Bruce Williams (pretekli predsednik GCSAA), s temo zaposlovanja, učenja in vodenja ekipe zaposlenih na golf igriščih.

Naslednja pradavateljica prof. dr. Pat Vittum nas je poučila o razvojnih ciklih zajedalcev in učinkovitem biološkem zatiranju travnih insektov. Natančneje o uporabi posebno vzojenih gljiv, bakterij in enoceličnih organizmih ''Nematod'', ki uničujejo nezaželjene insekte.

Direktor agronomije na igrišču Bethpage State Park Andrew Willson je opisal svojo izskušnjo s pripravo igrišča na veliki U.S. Open turnir. Megalomanski projekt v sodelovanju z USGA, PGA in GCSAA za popolno organizacijo in pripravo vrhunskih pogojev za igro.

Dephine Tseng je izpostavila primere osebne rasti, izobraževanja in razvoja in podala primere uporabe znotraj golf panoge.

Europran Account Manager David Serra je predstavil svoj program ''Back to Basics'' oz. Nazaj k Osnovam. Kako se nam večkrat zgodi, ko se ukvarjamo s problemi, da pozabimo na osnovne dejavnike za zagovaljanje dobrih pogojev za rast ruše.


Predavanja prvi dan smo zaključili z večerjo in druženjem v hotelskem baru do poznih ur.

12.11.2019 drugi dan predavanj je otvoril Bruce Jamieson (TORO consultant, agronomist), ki je govoril o metodah in gradnji zelenic na obstoječih igriščih. Primer je podal o projektu iz Anglije, kjer so 5 lukenj na igrišču pod spomeniškim varstvom premikali zaradi gradnje nove železniške poti.


Kneale Diamond (European sales manager at Capillary Concrete), je delil z nami znanje o gradnji bukerjev, raznih primerih podlog, vzdrževanju in renovacij v grobem. Prednosti bunkerjev glede na tip in strukturo, ter kako vpliva podloga na uporabo bunkerja.

Michael Berlin (Zehetbauer fertigrasen) je govoril na temo ''Keep Cool'' oz. ''Ostani Hladen'', zelenih rešitvah za ponebne spremembe. Večino besed je namenil kako travna podlaga zmanjšuje temperaturo v mestih. Kot zanimivost je predstavil produkt podjetja in sicer; izjemno trpežno rušo, ki jo je mogoče uporabiti kot intervencijsko površino tudi na področjih kjer običajna trava ne bi rastla.

Bruce Williams je svoje drugo predavanje namenil mojstrstvu veščin komunikacije. Kako predajati sporočilo v komunikaciji med vodji in delavci, kako zmanjšati problem izgube sporočila skozi interpretacijo. Veščine neverbalne komunikacije in samozavesten nastop.

S predavanji je zaključila Delphine Tseng ''The Best Story Ever Told...Yours'' oz. ''Najboljša zgodba...Tvoja'' z delavnico, ki so se je udeležili vsi prisotni. V skupinah smo se lotili nekaj pogostih tematik, s katerimi se srečujejo vodje. Svoje rešitve smo nato predstavili na odru skozi govorno vajo pred celotno publiko.


Spremno besedo je imel Melvin Lucas, ki je z nekaj besedami izrazil podporo in navdušenje o programu. Naznanil je tudi gesto Bruca Williamsa, ki bo plačal šolnino dvema članoma na on-line Great Lakes šoli za vzdrževalce.


Tekom predavanj smo uživali premore s kavo in prigrizki s strani sponzorjev Prochaska, Zehetbauer Fertigrasen in Floratine. V Predverju se je nahajal tudi razstavni prostor za naše pokrovitelje in partnerje Prochaska, Zehetbauer Fertigrasen, Floratine, Symbio, AB, Zeleni Inžiniring, Green Consulting, Indi Grow, Turf AT in Data Buddy Golf.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.