Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

16. Dnevi izobraževanja, Lipica

16. Dnevi izobraževanja, Lipica

18.12.2014

V hotelu Maestoso v Lipici na 16. Dnevih izobraževanja smo bili letos priča rekordni udeležbi, saj so se slovenskim vzdrževalcem pridružili vzdrževalci iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Italije, skupno kar 75 udeležencev! Za Združenje, ki ima 45 članov, večina jih je zaposlenih na 12 golf igriščih po Sloveniji je to ponovno velik uspeh, ki je bil viden in slišan tudi mednarodno.

Konferenca je vsako leto organizirana na novi lokaciji, letos smo izbrali Lipico, zaradi bližine letališča Trst, golf igrišča Lipica z devetimi luknjami, ter najstarejše kobilarne na svetu, kjer na skupni površini preko 700 ha vzgajajo kar 350 lipicancev.

Na dvodnevni konferenci, ki je potekala 18. in 19. novembra smo gostili kar 10 predavateljev, ki so nam predstavili 13 odličnih predavanj, da so bila predavanja zanimiva so potrdili sami udeleženci, saj so imeli za predavatelje veliko vprašanj. Ponosni smo, da nam je letos iz Amerike uspelo privabiti in gostiti kar tri izvrstne predavatelje: Dr. Cale Bigelowa iz Indiane Purdue Univerze, Dr. Mike Fidanzo Penn State Univerza, ki se je konference udeležil že drugič, ter Adam Moellerja iz USGA-ja. Slavnostno večerjo v torek zvečer je popestrila degustacija lokalnih vin iz vinske kleti Goriška brda, kjer smo poiskusili kar 4 različna vina, na koncu še zelo dober in zelo znan Teranov liker.

Zaradi ponovno ekonomsko zelo težavnega leta smo žal izgubili tri dosedanje partnerje, nam pa je uspelo z trdim delom in dobrim programom pridobiti tri nove. Zahvaljujem se vsem partnerjem, ki nas podpirate vsa leta, ter seveda upam, da nas boste še vnaprej, članom in prijateljem Združenja za pomoč tekom leta, vsem Vam, ki ste se konfrence udeležili v tako velikem številu, posebna zahvala gre Pavlu Staniču, vodji golf igrišča Lipica za pomoč pri sami organizaciji konference, ter seveda vsem ostalim, ki ste kakorkoli pomagali ali sodelovali pri izvedbi 16. Dnevov izobraževanj.

Obljubim Vam, da se bomo vse leto ponovno trudili po najboljših močeh in prihodnje leto pripravili že 17. Dneve izobraževanja, ki bodo privabili vsaj toliko udeležencev, če ne še več!

 

Darko Cecelja

predsednik ZVGIS

 

Foto: Suzana Kozel

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.