Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

Letno prvenstvo golf igrišče Arboretum

Letno prvenstvo golf igrišče Arboretum

19.10.2015

Po jutranji kavici in kratkem ogrevanju na vadbišču golf igrišča Arboretum smo nabrano znanje preizkusili na igrišču. Kaj hitro smo ugotovili, da je igrišče v vrhunski formi, kar pa ne moremo trditi za našo igro. Vzroke slabe igre lahko iščemo le v preveliki  zakopanosti vzdrževalcev v delo na igriščih, zaradi česa nam zmanjka časa za prepotrebno vadbo. Seveda nas to ni spravilo v slabo voljo, saj je namen prvenstva druženje in zabava. Obojega nam ni manjkalo, ko so nam pričele pešati moči, pa so nam jo vrnili požirki žgane pijače, ki nas je pričakala po odigranih devetih luknjah.

Letošnjega prvenstva se je udeležilo 15 igralcev iz 5 slovenskih golf igrišč. Na lanskem prvenstvu smo dobili kar dva enako dolga udarca, na letošnjem ponovno posebnost, saj sta si drugo neto mesto delila ptujčana Mencingar Peter in Korenjak Franc. Oba sta se nato tudi pomerila v čipanju na bližnjo zelenico, kjer je po več zadetih udarcih na zelenico medsebojni dvoboj dobil Korenjak Franc, nagrado sta si pa prijateljsko razdelila.

Nagrajenci turnirja so:

1.bruto SKUBIN STOJAN  22

2.bruto FIGELJ VOJKO 18

3.bruto GALIČ BRANKO 13

 

1. neto KRAŠOVEC TOMO 55

2.neto KORENJAK FRANC/MENCINGAR PETER 54

3.neto ISTENIČ ANDRAŽ 49

Najdaljsi udarec je ponovno uspel ISTENIČ ANDRAŽU, najbližji udarec pa STANIČ PAVLU 230 cm.

Podelili smo tudi posebno nagrado "BABCO", ki jo je izdelal iz posebne kovine Lojze Burja. Omenjeno nagrado je prejel LIKOZAR ROK.

 

Zahvaljujem se Lojzetu Burji za povabilo na izvedbo prvenstva na golf igrišču Arboretum. Lojze in ekipa vzdrževalcev so se zelo potrudili in nam pripravili več kot odlično igrišče. Lojze je medtem že v zasluženem pokoju, kjer mu želimo čim več zdravja, veliko uspeha v nadaljnem umetniškem ustvarjanju, ter seveda želje, da bi se naših turnirjev udeleževal še naprej.

Zahvala za jutranjo kavico in vadbene žogice na vadbišču gre podjetju ROD d.o.o., viski na igrišču podjetju PERNOD RICARD, nagrade pa GOLFARNI. Zahvaljujem se seveda tudi golf igrišču Arboretum, ki nam je omogočilo igro in poskrbelo za odlično večerjo po odigrani igri.

Reportaža: Cecelja Darko

Fotografije: Bernik Karin

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.