Informacije

Združenje vzdrževalcev golf igrišč Slovenije

Slovenian Greenkeepers Association

Ulica Milana Majcna 16, 1000 Ljubljana
Slovenia, Europe

Kontaktna oseba/contact person:
Boštjan Zupan (predsednik/chairman)

mobile: + 386 (0)31 202 627

E-mail: info@zvgis.si

 
 
 

Objave

Objave

 

Odgovorno vzdrževanje golf igrišč / Responsible Golf Course Management.

 
 
 

LANGUAGES:

 
 
 

16. Don Harradine Memorial Trophy

16. Don Harradine Memorial Trophy

23.02.2016

16. turnir zapovrstjo, je potekal od 23. do 24. septembra 2015 na golf igrišču Kaiserburg v  Bad Kleinkkircheimu. V veliki skupini udeležencev, letos okoli 120, nas je bilo kar 10 iz Slovenije. Golf igrišče z 18 luknjami je bilo zgrajeno leta 1984. V sklopu igrišča se nahaja tudi veliko vadbišče, s pokritimi udarjališči, ter kratek pitch and putt s 6 luknjami. Igrišče je v letu 2015 prejelo tudi nagrado "Top of the mountains", kar pomeni, da gre za eno izmed najboljših golf igrišč, ki leži v avtrijskih gorah. Vreme je na vadbeni dan pokazalo svoj najlepši obraz in tako nas je cel dan razvajalo sonce in prijetne temperature. Igrišče je bilo v odlični kondiciji za kar gre zahvala vodji igrišča g. Pontasch Gerhardu in njegovi ekipi. Žal je bila napoved za dan turnirja zelo slaba in že zjutraj se je izkazalo da tudi pravilna, saj smo se prebudili v izredno hladno in deževno jutro. Turnir se je pričel iz udarjališč številka 1 in 10 z mislijo upanje umre zadnje. Vendar je narava bila močnejša in turnir je bil po 9 odigranih luknjah zaradi močnega dežja in preslabih pogojev tudi odpovedan. Vsi ki turnirja niso igrali so se udeležili izleta na grad Sommeregs, ter si ogledali največji muzej v tem delu Evrope, ki prikazuje kar preko 70 originalnih pripomočkov in orodij za mučenje.

Žal se nagrade zaradi prekinitve turnirja niso podelile, smo pa seveda po odlični večerji v hotelu Pulvere, kjer smo tudi nočili bili ponovno priča zanimivemu govoru Petra Harradina, tokrat na temo 70. let, ki jih je pravkar praznoval.

Padla je tudi odločitev, da se turnir v letu 2016 ponovi na tem igrišču od 20. do 22. septembra. Upamo lahko le, da nam bo tokrat vreme bolj naklonjeno.

 

Reportaža:

Darko Cecelja

predsednik ZVGIS

 

Slike:

Hein Zopf

AGA

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.